Annikan luentoja

luennoitsijaTulen mielelläni puhumaan ryhmille ja erilaisiin tilaisuuksiin.
Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä mikä aihe sopii Sinulle ja ryhmällesi.

Mitä unet viestittävät?

Miksi näemme unia? Avaan tällä luennolla näitä ja muita kysymyksiä jungilaisen syvyyspsykologian näkökulmasta. G.C Jung kutsui unta spontaaniksi omakuvaksi tiedostamattomamme sen hetkisestä tilanteesta. Unet kommentoivat ja kompensoivat tietoista näkemystämme ja siten laajentavat ymmärrystämme. Unen kuvat esiintyvät symbolisessa muodossa, mikä tekee unen tulkitsemisesta erityisen mielenkiintoista. Tältä luennolta saat uusia välineitä omien uniesi ja samalla oman itsesi ymmärtämiseen.

Masennus mahdollisuutena muutokseen

Mitä tarkoittaa masennus? Miten ihmeessä se voi olla lahja?

Kun elämme elämää, joka eroaa todellisesta tarkoituksestamme, kehitämme epätasapainon oireita, joita C.G Jung kutsui neuroosiksi. Nykypäivänä tällä tarkoitetaan mm. masennusta, ahdistusta ja tunne-elämän säätelyhäiriöitä. Luennolla avaan miten tämän sisäisen ja ulkoisen välisen ristiriidan voi tunnistaa ja mitä sille voi tehdä.

Sisäinen nainen ja mies

Jung näki, että meissä kaikissa on sisäinen vastakkaista sukupuolta oleva hahmo, joka sallii egomme kokea sisäistä maailmaamme. Kuten persoonamme on silta ulkomaailmaan niin Anima ja Animus ovat portti sielumme syvyyksiin.
Anima on feminiininen hahmo miehen psyykkeessä ja Animus maskuliininen hahmo naisen psyykkeessä. Luento auttaa näkemään kuinka nämä sisäiset hahmot vaikuttavat elämäämme.